KÄYTTÄJÄKOKEMUKSIA HELOsta

12. helmi, 2017

Hei,

Kun aloin mitata päivittäin otettuja askeleita HELOlla, tuli tarpeen löytää hyviä kävelyreittejä missä päin maailmaa sitten liikunkin. Siihen löytyi mainio apu sivustolta: www.wikiloc.com

Trails of the World

Wikiloc is a place to discover and share the best outdoor trails for hiking, cycling and many other activities.

Tätä käytän nyt myös puhelinsovelluksena ja sieltä löytyvät hienosti päivittäiset kävely- ja muutkin harrastusreitit.

Liikunnallisin terveisin,  Saunaseppo

4. helmi, 2017

Vasta kun aloin mitata ja seurata verenpainelukemia HELOn raportoimina, tuli selville, että on syytä kiinnittää tarkempaa huomiota verenpainelukemiini. EKG - käyrät näyttävät, että sydän on muuten kunnossa mutta sitä saattaa rasittaa ainakin ajoittain liian korkea verenpaine.

31. joulu, 2016

Minulla on ollut HELO-ranneke reilun viikon käytössä ja olen testaillut sitä erilaisissa tilanteissa. Laite on toiminut mainiosti ja olen ihmetellyt sen toimintaa sekä kaikia sen tuomia hyötymahdollisuuksia jatkossa.

Yksi sen tärkeimmistä toiminnoista on sen "SOS" ja "We Care" toiminnot. SOS-toiminta antaa kahdella näpin painalluksella hälytyksen kolmelle ennakkoon määritellylle henkilölle. He saavat sähköpostiinsa ja puhelimen tekstiviestiinsä ilmoituksen karttoineen missä apua tarvitseva on.

Juttelin myös lääkärini kanssa näistä verenpaine- ja EKG-ominaisuuksista ja testasimme niiden toimintaa "perinteisillä laitteilla"- arvot olivat kutakuinkin samat mitä HELO ilmoitti! Samalla sain teknistä tietoa rannekkeen toiminnasta ja sen toimintaperiaatteista. Uusi tekniikka on tuonut mahdollisuuksia.
Autonominen hermosto eli vegetatiivinen hermosto on suurimmalta osin tahdosta riippumaton sillä se säätelee sydänlihaksen ja sileän lihaksiston toimintaa sekä vaikuttaa erilaisten rauhasten eritykseen. Se säätelee muun muassa sydämen sykettä, hengitystä, ruuansulatuselinten toimintaa ja hikoilua. Tätä kaikkea voidaan nyt mitata valolla ihon läpi HELO rannekkeella!
Tämä kaikki tuo tietysti aivan uusia mahdollisuuksia myös lääkäreille valvoa potilaittensa hyvivointia etänä "We Care"-toiminnan avulla.

Odotan jatkossa mielenkiinnolla mitä kaikkea mienkiintoista uudet päivitykset - kuten veren sokerin mittaus, alkometri ja kuumemittari tuovat tullessaan!

 - EP

 

 

 

26. joulu, 2016

Life saving device! - Henkeni pelastanut laite - vapaa suomennos Phillip Lohin lausunnosta - Malesiasta.


Jos olet huomannut en ole ollut tavattavissa kahteen  päivään.  Se johtuu siitä että minut vietiin sairaalaan sydänkohtauksen takia ja haluan jakaa tämän kokemukseni teille. Perjantai aamuna en voimut oikein hyvin. Otin EKG mittauksen HELOllani keskipäivällä  ja lukema oli: "Epänormaali."  En kuitenkaan kiinnittänyt siihen paljon huomiota, koska ajattelin, että se oli minun työni aiheuttamaa stressiä, joka aiheuttaa epänormaaleja lukemia. Noin klo 14  alkoi tuntua epämukavalta. Otin toisen mittauksen ja huomasin tällä kertaa että EKG epänormaali mutta myös verenpaineeni oli koholla ja sykkeeni oli 130 lyöntiä minuutissa.

Soitin morsiamelleni välittömästi ja pyysin viemään minut lähimpään sairaalaan ja tulo portilla pyörryin. Pääsin hoitoon välittömästi ja lääkäri ja sairaanhoitajat onnistuivat elvyttämään minut. Sairaalassa ei kuitenkaan ollut sydäntautien asiantuntijaa, joten minut siirrettiin ambulanssilla sairaalaan, jossa oli potilastietoni. Sairaalassa sydäntautien asiantuntija otti minut hoitoon ja kun EKG ja verikokeet oli otettu hän kertoi minun olleen onnekas kun saavuin sinne ajoissa. Jos olisin myöhästynyt olisi ollut hyvin vaarallinen tilanne. Kun otin ensimmäinen EKG mittaukseni ja HELOn antama tulokseni oli epänormaali minun olisi pitänyt mennä suoraan heti lääkärilleni. Niiden teistä, joilla on jo HELO tulee tarkistaa, että EKG on normaali ja mikä tärkeintä, luottaa HELOon! Ja hyvät ystäväni, joilla ei vielä ole HELOa, sinun täytyy saada yksi itsellesi ja myös läheisillesi. En pyydä teitä ostamaan jotakin, joka ei ole välttämätöntä, vaan kerron teille miten saada käyttöönne HENKENNE PELASTAVA LAITE!

If you have noticed I have gone off the radar for the past two days, it’s because I was admitted to the hospital for a heart attack, and I want to share my experience with you.
On Friday morning, I was not feeling well. I took an ECG reading on my HELO at noon, and the reading said “Abnormal.” I didn’t pay much attention because I thought it was my work and stress making the reading show abnormal.
At about 2pm, I began to feel uncomfortable. I took another reading, and I noticed this time not only my was my ECG abnormal but my blood pressure had gone up and my heart rate was at 130.
I called my fiancée to immediately send me to the closest hospital, and at the emergency gate I collapsed. I was treated immediately and doctor and nurses managed to revive me. However, the hospital did not have a heart specialist, so I was transferred by ambulance to the hospital that had my medical records.
At the hospital, the heart specialist came to me after all the ECG and blood tests, and he told me I was lucky to have arrived when I did. Any later and I would have been in a very dangerous situation.
When I took my first ECG reading on my HELO with the result of abnormal, I should have gone straight to my doctor.
To those of you who are wearing your HELO, please do your regular ECG check and most importantly, TRUST YOUR HELO!
And for my friends who are not wearing HELO, you must get one for yourself and for your loved ones. I am not asking you to buy something that is not necessary, I am telling you to get your LIFE SAVING DEVICE!

25. joulu, 2016

Kun aloimme käyttää HELOa tietojemme mittaamiseen, emme olleet aavistaneetkaan kuinka tärkeäksi ja hyödylliseksi jatkuva raportointi muodostuu.  Tämä ilmeni äkkiä kun huomasin, että olin unohtanut ottaa latauslaitteen mukaan kun lähdimme matkalle. Kolmen päivän päästä kun patteri loppui, tulikin tarve jo saada omat HELOt ladattua.  Onneksi kaverilla oli HELO naapurissa ja saimme lainata laturilaattaa. Nyt voimme taas jatkaa verenpaineen, sydämen lyöntien, unen laadun ja jaksamisen ja mielialan vaihteluiden tutkimista.