31. joulu, 2016

Ihmettelyä ja testausta asiantuntijoiden kanssa!

Minulla on ollut HELO-ranneke reilun viikon käytössä ja olen testaillut sitä erilaisissa tilanteissa. Laite on toiminut mainiosti ja olen ihmetellyt sen toimintaa sekä kaikia sen tuomia hyötymahdollisuuksia jatkossa.

Yksi sen tärkeimmistä toiminnoista on sen "SOS" ja "We Care" toiminnot. SOS-toiminta antaa kahdella näpin painalluksella hälytyksen kolmelle ennakkoon määritellylle henkilölle. He saavat sähköpostiinsa ja puhelimen tekstiviestiinsä ilmoituksen karttoineen missä apua tarvitseva on.

Juttelin myös lääkärini kanssa näistä verenpaine- ja EKG-ominaisuuksista ja testasimme niiden toimintaa "perinteisillä laitteilla"- arvot olivat kutakuinkin samat mitä HELO ilmoitti! Samalla sain teknistä tietoa rannekkeen toiminnasta ja sen toimintaperiaatteista. Uusi tekniikka on tuonut mahdollisuuksia.
Autonominen hermosto eli vegetatiivinen hermosto on suurimmalta osin tahdosta riippumaton sillä se säätelee sydänlihaksen ja sileän lihaksiston toimintaa sekä vaikuttaa erilaisten rauhasten eritykseen. Se säätelee muun muassa sydämen sykettä, hengitystä, ruuansulatuselinten toimintaa ja hikoilua. Tätä kaikkea voidaan nyt mitata valolla ihon läpi HELO rannekkeella!
Tämä kaikki tuo tietysti aivan uusia mahdollisuuksia myös lääkäreille valvoa potilaittensa hyvivointia etänä "We Care"-toiminnan avulla.

Odotan jatkossa mielenkiinnolla mitä kaikkea mienkiintoista uudet päivitykset - kuten veren sokerin mittaus, alkometri ja kuumemittari tuovat tullessaan!

 - EP